В ООН припускають, що від

В ООН припускають, що від "Ірми" можуть постраждати 37 мільйонів осіб

Укрінформ
Співробітники установ системи ООН готуються до надання допомоги жителям Карибського басейну, які можуть постраждати від урагану "Ірма", в першу чергу, сім'ям з дітьми. 

Про це повідомляє Центр новин ООН. 

"Ми вже направили у Барбадос групу співробітників ООН з гуманітарних питань. Вони працюватимуть з Карибським агентством з надзвичайних ситуацій. До відправки готові ще кілька груп. Ми припускаємо, що від урагану можуть постраждати близько 37 мільйонів осіб", - заявив прес-секретар ООН на брифінгу в Нью-Йорку.

Він розповів про те, що до діяльності із запобігання тяжких наслідків урагану, що насувається, залучають поліцейських і військовослужбовців ООН на Гаїті.

Читайте також: Ураган «Ірма» спустошив Карибський острів Барбуда

А з Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) повідомляють, що вже найближчим часом стихія може обернутися тяжкими наслідками для сотень тисяч дітей, підлітків та їхніх сімей в Антігуа і Барбуді, Домініці, Сент-Маартені, Сент-Кітсі і Невісі та на Віргінських островах. Потім ураган, найімовірніше, обрушиться на Домініканську Республіку, Гаїті, Кубу та США. 

"Враховуючи потенційну небезпеку "Ірми", вкрай важливо готуватися до неї належним чином, стежити за інформацією і проявляти пильність для того, щоб уникнути тяжких наслідків для найуразливіших категорій населення, зокрема, дітей", - сказала регіональний директор ЮНІСЕФ у Латинській Америці та Карибському басейні Маріта Персеваль.

Як відзначається, поки ще рано говорити про масштаби наслідків урагану для регіону загалом. Але вже на цьому етапі відділення ЮНІСЕФ на місцях готуються до можливих постачань в зону лиха питної води і продуктів харчування, а також до надання першої медичної допомоги дітям і підліткам. Вони налагоджують зв'язок з місцевими підлітками через різного роду соціальні мережі. 

"ЮНІСЕФ знаходиться у постійному контакті з урядами, з іншими установами ООН, з партнерськими організаціями і готовий надати необхідне сприяння та підтримку", - йдеться у прес-релізі ЮНІСЕФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тропічний шторм "Ірма", який вирує у Карибському морі, приніс повне спустошення на острів Барбуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-