Засуджена у РФ активістка знову оголосила голодування

Засуджена у РФ активістка знову оголосила голодування

Укрінформ
Краснодарська активістка Дарина Полюдова, засуджена у справі про заклики до сепаратизму та екстремізму, знову оголосила голодування через жорстоке поводження у колонії.

Про це повідомляє "Відкрита Росія" із посиланням на активіста Віктора Чирікова 

"Її продовжують цькувати сусідки по камері - б'ють, викидають особисті речі. Також погрожують убити або покалічити. Вона постійно перебуває у стресовому стані", - розповів Чиріков.

Як повідомлялося, у грудні 2015 року суд засудив 27-річну Дарину Полюдову до двох років колонії-поселення, визнавши екстремістським зроблений нею перепост у соціальній мережі картинки із текстом "Етнічні українці Кубані хочуть приєднатися до України" та запис, у якій Полюдова покладає відповідальність за всі теракти та біди у Росії на президента РФ Володимира Путіна і запитує, чому росіяни, подібно до українців, не можуть повалити режим.

Правозахисний центр "Меморіал" включив Полюдову до списку російських політв'язнів. У 2016 році Полюдова звернулася зі скаргою на вирок до Європейського суду з прав людини. У квітні 2017 року суд у Новоросійську відмовив Полюдовій в умовно-достроковому звільненні.

Читайте також: Українські активісти назвали імена причетних до захоплення церкви в Криму

6 вересня у низці російських міст пройдуть поодинокі пікети на підтримку людей, що перебувають у тюрмах за політичними обвинуваченнями. Мета акцій - зруйнувати "змову мовчання", оскільки саме відсутність реакції суспільства відкриває шлях новим репресіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-