Росію можуть виключити з Ради Європи - ЗМІ

Росію можуть виключити з Ради Європи - ЗМІ

Укрінформ
Росію найближчим часом можуть виключити з Ради Європи, однак після цього більше 140 мільйонів людей залишаться без важливого інструменту боротьби проти порушення їхніх прав.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на керівників організації. 

"Існує потенційна загроза, що Росія залишить організацію. Якщо Росії доведеться піти, тоді 140 мільйонів людей залишаться без можливості звертатися до найвищого суду в Європі, що дуже важливо для російських громадян", - сказав виданню генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Як зазначається, у 2014 році Росію позбавили права голосу в Раді Європи після незаконної анексії Криму. Якщо ситуація не зміниться, вибори нових суддів і керівників організації протягом наступних двох років відбудуться без участі Москви, пише видання.

Читайте також: Питання Криму спричинило галасливу суперечку на теледебатах у Німеччині

Повідомляється, що РФ може залишити організацію, якщо не братиме участі у виборі основного персоналу. Таким чином, буде зруйновано юридичний міст між Європою і Росією, який існував з 1996 року, коли Москва приєдналася до Ради Європи.

Видання пише, що Росія досі не зробила жодних кроків, щоб повернути Україні Крим. Також вона продовжує не допускати комісарів Ради Європи з прав людини на півострів, що "абсолютно неприйнятно", наголосив Ягланд.

"Ми мусимо обміркувати: чи буде Європа кращою і безпечнішою, якщо Росія залишиться сама по собі, поза межами юридичної системи Європи? Для мене це дуже гостре питання", - сказав Ягланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-