У Росії можуть оголосити

У Росії можуть оголосити "небажаними" закордонні програми для молоді

Укрінформ
Рада Федерацій РФ готує законопроект, яким пропонується висилати з Росії за «небажану поведінку».

"Известия" з посиланням на заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрея Климова повідомляють, що новим законом передбачається визначити критерії і ступінь відповідальності за «спроби деструктивного впливу ззовні на внутрішньоросійський порядок». Зокрема, «наші заокеанські партнери систематично втручаються в наші справи», заявив Клімов. За його словами, «небажана поведінка» може стати причиною навіть видворення з Росії.

Передбачається, що термін «небажана поведінка» застосовуватимуть щодо фізичних осіб, переважно іноземців, однак не виключає і застосування його до російських громадян і юросіб.

Читайте також: Грицак - главі ФСБ РФ: Ви перейшли всі межі, які тільки можна перейти

«Небажаність» поведінки визначатимуть в контексті того, чи завдають дії тих чи інших осіб реальної шкоди національній безпеці Росії, повідомляє видання з посиланням на джерело в парламентських колах. Йдеться про цілеспрямоване «розпалювання національної та релігійної ненависті і політичної ворожнечі», а також про факти потенційного втручання в російський виборчий процес. Крім того, «небажаною» може бути визнана «робота ззовні» з російськими освітніми установами та молоддю.

Передбачається, що рішення про «небажаність» прийматиме спеціальна експертна рада високого рівня на закритих засіданнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-