У Грузії стартують багатонаціональні навчання НАТО

У Грузії стартують багатонаціональні навчання НАТО

Укрінформ
У Грузії в неділю, 3 вересня, починаються багатонаціональні військові навчання НАТО Agile Spirit 2017 ("Спритний дух 2017").

Про це повідомляє "Новости-Грузия". 

"Навчання, що передбачають командно-штабні і польові маневри, завершаться 11 вересня. У нинішньому році крім грузинських і американських військових у них беруть участь представники Болгарії, Румунії, Латвії, України і Вірменії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що напередодні в грузинське портове місто Поті на заході країни прибула американська бронетехніка, яка буде задіяна в маневрах. Зокрема, це танки "Абрамс" типу M1, бойові броньовані машини LAV, а також легка і допоміжна техніка.

31 серпня прес-служба Пентагону повідомила, що 500 американських військовослужбовців уже прибули в Грузію для участі в навчаннях.

Читайте також: Запад-2017: Україна вже посилила контроль кордону на всіх напрямках

Agile Spirit проводяться щороку з 2011 року. Вони є одним з компонентів співробітництва Грузії із США і НАТО, у рамках якого грузинські військові проходять підготовку для участі в міжнародних миротворчих місіях. Agile Spirit проводяться за сприяння морських піхотинців США. Востаннє вони пройшли у вересні 2016 року.

Метою навчань є поліпшення взаємодії грузинських військових зі своїми колегами із США і партнерських країн, а також готовності реагування на кризи й участь у спільних операціях у складі сил швидкого реагування НАТО.

Фото: Новости Грузия

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-