ЄС відмовився давати гроші на

ЄС відмовився давати гроші на "стіну" між Угорщиною і Сербією

Укрінформ
Єврокомісія відхилила запит Будапешта на отримання від ЄС коштів за будівництво огорожі на кордоні з Сербією для стримування потоку біженців.

Про це заявив речник Єврокомісії у п'ятницю, 1 вересня, повідомляє DW.

"Європейський Союз не фінансує будівництво паркана чи огорожі на зовнішніх кордонах", - заявив речник.

Він також наголосив, що європейська солідарність щодо кризи біженців - не вулиця з одностороннім рухом, і країни не можуть вимагати підтримки для охорони кордонів, водночас відмовляючись приймати біженців.

Водночас представник Єврокомісії не виключив того, що ЄК може розглянути запит на допомогу Угорщині для "заходів прикордонного менеджменту".

Як відомо, напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надіслав президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру листа, в якому вимагав від Брюсселя відшкодувати Будапешту близько 400 мільйонів євро, витрачених на будівництво огорожі на кордоні, зведеної після початку кризи біженців, а також навчання і роботу трьох тисяч прикордонників, які охороняють цю споруду. Орбан стверджує, що проект коштував Будапешту в понад 883 мільйони євро. При цьому він заявляв, що Угорщина "захищає всю Європу від потоку нелегальних мігрантів".

Читайте також: Брюссель не виключає постійних прикордонних перевірок всередині ЄС

У 2015 році до Угорщини прибули понад 400 тисяч біженців, які прагнули дістатися Західної Європи. Угорський уряд розпорядився спорудити паркан із колючим дротом на кордоні з Сербією, щоб зупинити потік. У квітні 2017 року завершилося будівництво другої лінії паркану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-