Колишнього санітара «Аушвіца» судити не будуть

Колишнього санітара «Аушвіца» судити не будуть

Укрінформ
Судовий розгляд проти колишнього фельдшера СС має бути припинений у зв'язку з фізичною і розумовою нездатністю старого відповідати перед законом.

Про це повідомляє видання Spiegel.

«Прокуратура міста Шверин подала заявку до районного суду припинити в Нойбранденбурзі розгляд проти колишнього санітара СС. 96-річний відповідач з причини недоумства не здатний постати перед судом», - інформує ЗМІ з посиланням на представника сторони обвинувачення. 

Тепер прокуратура зобов'язана згідно з законом подати заяву про завершення процесу.

Прокуратура землі Мекленбург-Передня Померанія посилається на висновок психіатричної експертизи від березня цього року та висновки експертів, отримані в липні у відповідь на запит прокуратури і судових виконавців.

Читайте також: У Польщі оприлюднили прізвища понад 8 тисяч есесівців з Освенцима

Як раніше повідомляв Укрінформ, в кінці листопада 2016 року в окружному суді Нойбранденбурга мав розпочатися процес над колишнім санітаром табору смерті «Аушвіц-Біркенау», 95-річним на той момент Хубертом Цафке. Проте він був перенесений в останню хвилину. У червні 2015 року суд Нойбранденбурга відмовився проводити процес через фізичну неміч обвинуваченого. Але рішення було опротестоване, і було призначене нове медичне освідчення, за результатами якого старого визнали «обмежено придатним» до участі в процесі.

Підсудному інкримінують вбивство як мінімум 3681 людини. Саме стільки людей були позбавлені життя у концтаборі в період з середини серпня до середини вересня 1944 року, коли в «Аушвіц» було доставлено 14 потягів з людьми з Польщі, Словенії, Греції, Німеччини і Нідерландів. Хуберт Цафке, як встановлено, працював у таборі в цей час.

Колишній есесівець раніше відсидів 4 роки в Польщі за вироком Краківського суду 1948 року. Цафке, який заперечував свою вину, загрожувало від 3 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-