Америка вимагає закрити консульство Росії в Сан-Франциско

Америка вимагає закрити консульство Росії в Сан-Франциско

Укрінформ
США зажадали закрити консульство Росії в Сан-Франциско. Крім того, буде скорочено дипломатичну присутність Росії у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"США вимагали від російського уряду закрити консульство РФ в Сан-Франциско, а також скоротити дипломатичну присутність Росії у Вашингтоні і Нью-Йорку. США заявили, що ця вимога має бути виконано до другого вересня", - зазначається в публікації.

Торкаючись недавнього скорочення владою РФ чисельності персоналу дипмісій США в Росії, прес-секретар Держдепартаменту Хізер Ноєрт зазначила, що "це діяння було невиправданим і завдає шкоди відносинам між нашими країнами".

"У дусі паритету, до якого вдається російська сторона, ми вимагаємо від російського уряду закрити Генеральне Консульство україни в Сан-Франциско, канцелярський відділ у Вашингтоні, Округ Колумбія, і консульський відділ у Нью-Йорку", – уточнила Ноєрт.

Читайте також: Тіллерсон хоче скоротити кількість спецпосланців Держдепу - CNN

У заяві, опублікованій на сайті МЗС РФ, наголошується, що Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном висловив жаль щодо цього кроку.

"Держсекретар телефонував спеціально для того, щоб поінформувати, що найближчим часом буде оголошено про додаткові обмеження діяльності російських дипломатичних представництв на території США і виклав їх основний зміст. У відповідь міністр (Лавров - ред) висловив жаль щодо ескалації напруженості в двосторонніх відносинах, розпочатої не нами, і вказав, що в Москві уважно вивчать оголошені американцями нові заходи, після чого буде повідомлено про реакції нашої", - наголошується в заяві.

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-