Науковці та студенти Угорщини закликали забрати у Путіна титул почесного доктора

Науковці та студенти Угорщини закликали забрати у Путіна титул почесного доктора

Укрінформ
Науковці кафедри конституційного права Дебреценського університету відмежовуються від рішення сенату цього університету від 28 серпня щодо присвоєння президентові Росії Володимирові Путіну звання почесного доктора «honoris causa» навчального закладу.

Про це пише "Радіо Свобода".

Викладачі також висловили свою позицію у фейсбуці: «Вихваляння автократів для нас неприйнятне, воно суперечить всьому, що ми представляємо в нашій академічній роботі».

Науковці кафедри конституційного права обурені тим, що сенат їхнього університету знехтував заслугами тих почесних докторів, які своєю самовідданою працею на теренах науки й освіти створювали престиж вишу.

Читайте також: Путін став почесним доктором угорського університету

З вимогою кафедри конституційного права Дебреценського університету погодився Інститут Кароля Етвеша (Ekint). У відкритому листі ця установа просить Дебреценський університет скасувати постанову про присвоєння Путіну почесного докторського звання, наполягаючи на тому, що вона незаконна і безпрецедентна в посткомуністичній історії вищої освіти Угорщини.

Лист від імені Ekint підписали колишній кандидат на посаду президента Угорщини Лаcло Майтені, чинний голова Інституту Кароля Етвеша, та Бернадет Шомоді, виконавчий директор установи.

Читайте також: Ватикан нагадав Путіну про відповідальність за мир в Україні

На негайному відкликанні постанови сенату Дебреценського університету наполягає також громадська організація молоді з Дебрецена Natív. Петицію Natív підписали вже понад 900 осіб.

«Ми говоримо про особу, про яку Рада Європи однозначно заявила, що він (Путін – ред.) підтримує війну на сході України, в якій втратили життя понад 10 тисяч людей і через яку мільйони громадян стали вимушеними переселенцями», – пояснили мотиви написання петиції її організатори.

Читайте також: У Росії "Меморіал" визнав політв’язнем засудженого за держзраду вченого

Нагадаємо: у понеділок вчена рада Дебреценського університету надала Володимиру Путіну звання почесного доктора. Своє рішення вона пояснила тим, що «уряд Угорщини і Росія завдяки Путіну відводять значну роль Дебреценському університетові в інвестиційному проекті побудови другої черги АЕС Пакш-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-