Естонія не акредитувала журналістів

Естонія не акредитувала журналістів "Russia Today" за їхню підривну діяльність

Укрінформ
Естонське головування у Раді Європейського Союзу заявило, що має право відмовляти російським журналістів в акредитації, якщо вважатиме, що їх дії направлені на підривну діяльність.

Про це повідомляє Euobserver.

"Естонія залишає за собою право не акредитувати або розглядати як засоби масової інформації такі канали (ті, що належать до групи "Россия сегодня" - ред.), чиї редакції не є незалежними, які не дотримуються належної публіцистичної практики", - наголосили в естонському головуванні.

В Естонії також уточнили, що відмовили в акредитації трьом російським журналістам на зустріч на рівні міністрів закордонних справ ЄС у Таллінні через те, що вони "сприяють ворожій підривній діяльності та пропаганді під прикриттям свободи преси".

Крім цього, естонська сторона зазначила, що цей принцип діє під час усіх заходів, що проводяться протягом шестимісячного головування Естонії в Раді ЄС. 

Прес-секретар естонського головування Пірет Сіман не уточнила, чи "Россию сегодня" виключать з усіх інших заходів ЄС.

В естонському головуванні також підкреслили, що вітають відвідування заходів російськими журналістами, які "дотримуються принципів та цінностей незалежної преси у своїй роботі".

Нагадаємо, напередодні Естонія відхилила запит на акредитацію співробітників інформаційного агентства "Russia today", яке повинно було висвітлювати неофіційні зустрічі глав МЗС країн Європейського союзу в Таллінні 7-8 вересня.

Читайте також: Кремль образився на Таллінн за відмову акредитувати Russia Today

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Росії здивувалися з приводу відмови Естонії в акредитації трьох журналістів інформаційного агентства "Russia today".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-