Ракетні випробування: Мей закликає Китай натиснути на Пхеньян

Ракетні випробування: Мей закликає Китай натиснути на Пхеньян

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала Китай збільшити тиск на Північну Корею з метою зупинити ракетні випробування, заявивши, що Пекін відіграє ключову роль у міжнародних зусиллях щодо стримування провокацій Пхеньяна.

Про це повідомляє Reuters

"Ми хочемо, щоб вони (КНДР - ред.) відмовилися від цих дій. Ми бачимо, що найкращий спосіб це зробити - щоб Китай почав чинити тиск на Північну Корею", - заявила Мей журналістам перед зустріччю в Японії з прем'єр-міністром країни Сіндзо Абе.

Нагадаємо, у вівторок Північна Корея знову запустила невідому ракету в бік Японії. Ракета розбилася на три частини і впала у воду недалеко від Хоккайдо.

Читайте також: Кім Чен Ин назвав останній пуск ракети прелюдією до атаки на Гуам

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав ООН провести екстрене засідання Ради Безпеки, щоб обговорити посилення тиску на Північну Корею у зв'язку з черговим запуском ракети.

Рада безпеки ООН назвала тестовий пуск балістичної ракети Північною Кореєю обурливим і виставила Пхеньяну вимогу не повторювати цього в майбутньому та відмовитися від ядерної програми.

Останні дії Пхеньяна засудив і президент США Дональд Трамп, попередивши Північну Корею, що всі варіанти дій у відповідь на запуск балістичної ракети лежать у нього "на столі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-