Ураган

Ураган "Харві": Генсек ООН висловив співчуття США

Укрінформ
В ООН вражені картинами руйнувань, викликаних ураганом на південному узбережжі Техасу.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Я просто шокований фотографіями руйнувань, викликаних ураганом «Харві»», - написав у своєму твіттері Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

В офіційній заяві він висловив співчуття народу і уряду США, а також побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

«Генеральний секретар ООН з глибоким занепокоєнням стежить за повенями і серйозними руйнуваннями, викликаними ураганом «Харві» в штаті Техас», - йдеться в заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар. Глава ООН відзначив зусилля національних груп з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях.

У вівторок на брифінгу в Женеві представник ВМО Клер Нюлліс в свою чергу заявила, що цей ураган обернувся «кошмаром». Він лютує вже кілька днів і, схоже, подібна ситуація  зберігатиметьсяся в найближчі дні. Стихійне лихо призвело до «катастрофічних і небезпечних для життя повеней».

Зазначається, що стихійне лихо охопило територію, рівну Іспанії. У Всесвітній метеорологічній організації (ВМО) попередили, що зливи на півдні США триватимуть і що це призведе до погіршення ситуації в південно-східній частині Техасу і в деяких районах Луїзіани.

«Ураган пройшов по величезній території, яка за площею приблизно дорівнює Іспанії», - наголосила представник ВМО. Вона додала, що рівень води в річках продовжує підніматися, а стихія - не відступає.

Сьогодні ураган «Харві» вже класифікується як тропічний шторм, але він відступає дуже повільно і як і раніше викликає сильні зливи.

«Пріоритетом на даний момент є порятунок життя людей», - наголосила Клер Нюлліс.

Читайте також: Серед постраждалих внаслідок урагану "Харві" в США українців немає - посольство

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість загиблих в результаті урагану «Харві» на території США зросла до 30 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-