Берлін вітає скликання

Берлін вітає скликання "північнокорейського" засідання Радбезу ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель занепокоєний новим випробуванням Північною Кореєю балістичних ракет, одна з яких пролетіла над територією Японії.

Про це він заявив, знаходячись із візитом у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МЗС Німеччини.

"Я просто приголомшений тим, в якій грубій формі Північна Корея порушує резолюції РБ ООН і тим самим ставить на кон міжнародне право, безпеку і спокій людей у безпосередньому сусідстві з собою", - заявив Габріель.

Уряду і народу Японії він висловив щиру солідарність під час загрози.

Читайте також: Трамп - Пхеньяну: Всі варіанти відповідей на пуск ракети в мене на столі

Габріель зазначив, що, перебуваючи у Вашингтоні, має намір запевнити свого американського колегу Рекса Тіллерсона у підтримці Німеччиною дипломатичних закликів США до КНДР повернутися за стіл переговорів.

Берлін рішуче вітає ініціативу про скликання спеціального засідання Ради безпеки ООН з метою обговорити з Північною Кореєю негайно шляхи деескалації небезпечної кризи.

У ситуації, що склалася, тим більше важливо, щоб світова спільнота строго виконувала існуючі санкції, мета яких полягає у тому, щоб змусити Північну Корею відмовитися від своєї забороненої міжнародним правом ядерної програми, підкреслив міністр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-