Генсек ООН: Пхеньян підриває саму можливість діалогу

Генсек ООН: Пхеньян підриває саму можливість діалогу

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив черговий ракетний пуск Північної Кореї. Він закликав Пхеньян дотримуватися міжнародних зобов’язань.

Про це інформує Радіо Свобода.

"Пуск підриває регіональну безпеку і стабільність і зусилля, спрямовані на створення можливості для діалогу", – йдеться у заяві, яку оприлюднила речниця генсекретаря.

Балістична ракета Північної Кореї, запущена раніше у вівторок, пролетіла над Японією вперше з 2009 року і, за даними спостереження, досягши висоти 550 кілометрів і пролетівши 2700 кілометрів, розпалася на частини над водами біля північного японського острова Хоккайдо. Як виглядає, уламки не падали на японську територію і не заподіяли ніякої шкоди. Суверенітет Японії не був порушений, бо ракета летіла в космічному просторі. Але уряд Японії попередив громадян півночі країни про ймовірну небезпеку.

Читайте також: Київ закликає Пхеньян негайно припинити "ракетні" провокації

В уряді Японії пуск назвали "безпрецедентною, серйозною і тяжкою загрозою", висловили протест і пообіцяли співпрацювати з союзниками в пошуках відповіді. Як повідомив прем’єр-міністр Сіндзо Абе, він говорив про цей пуск телефоном із Дональдом Трампом, і вони домовилися посилити тиск на Пхеньян.

Рада безпеки ООН, яка нещодавно значно посилила санкції проти Пхеньяна через низку попередніх випробувань балістичних ракет, має провести термінове засідання з приводу нинішнього пуску пізніше у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-