Габріель розповів, що обговорював з Путіним у Петербурзі

Габріель розповів, що обговорював з Путіним у Петербурзі

Укрінформ
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив, що в ході зустрічі в Петербурзі на початку червня обговорював з російським президентом Володимиром Путіним, зокрема, угоду про ядерні ракети середньої дальності.

Про це Габріель сказав, відповідаючи на запитання громадян у рамках Дня відкритих дверей уряду в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми обговорили дві речі: ми вважаємо, що угода про ядерні ракети середньої дальності порушила і російська сторона також, тому є свідчення. Росія це відкинула і висунула свої аргументи. І про те (про це ми говоримо на всіх зустрічах), як нам впоратися із ситуацією в Україні", - сказав дипломат.

Зокрема, продовжив він, йшлося про те, як, принаймні, встановити перемир'я, яке проросійські сепаратисти порушують кожен день. "... Саме Росія стала країною, яка порушила кордони", - підкреслив Габріель.

Читайте також: У Німеччині вимагають пояснень від глави МЗС щодо вечері з Путіним

Глава МЗС ФРН нагадав про Заключний акт конференції з безпеки і співробітництва в Європі у Гельсінкі. Всі її учасники визнали наявні кордони в Європі і зобов'язалися їх поважати (тоді, після возз'єднання Німеччини, були побоювання, що ФРН не визнає кордону із Польщею). Це стало проривом у політиці розрядки. "І першим, хто порушив (це зобов'язання), став Володимир Путін і Російська Федерація своєї анексією Криму", - заявив міністр.

Він підкреслив, що можна мати абсолютно різні погляди на відносини Росії та Європи, визнавши, що були і помилки з боку Європи. "Але ніщо не виправдовує військової інтервенції до сусідньої держави. Це корінь проблеми наших відносин із Росією", - пояснив міністр.

І завжди, за його словами, коли він зустрічається із російськими керівниками, говорить на цю тему. Останнім часом, зокрема про те, що Росія відкидає, але, як сподівається Габріель, ненадовго, пропозицію про те, щоб спрямувати справжню потужну місію ООН на Донбас з метою встановити там перемир'я. "Щодо цих речей ми, звичайно, сперечаємося із російським президентом", - розповів глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, фракція Зелених у бундестазі зажадала, щоб Габріель розповів, про що йшла розмова у ході його спільної із Путіним і екс-канцлером ФРН Герхардом Шредером вечері у Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-