Заклики відмовитися від євроінтеграції Молдови є безвідповідальними – Філіп

Заклики відмовитися від євроінтеграції Молдови є безвідповідальними – Філіп

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що європейська інтеграція є природним шляхом розвитку країни, яка з кожним роком, крок за кроком, стає частиною європейської цивілізації.

Про це глава уряду Молдови заявив у своєму вітальному посланні до громадян з нагоди 26-ї річниці незалежності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у РМ.

"Молдова не лише з географічної та культурної точки зору є європейською державою. Наша країна день за днем, крок за кроком стає складовою частиною європейської цивілізації, і я переконаний, що всі заклики до перегляду стратегічного вектора європейської інтеграції нашої держави є безвідповідальними і дуже небезпечними. Настав час відмовитися від спекуляцій ностальгією за минулим, тому що ми не можемо залишатися державою втрачених можливостей, перебуваючи у полоні безвідповідальних політиків", - заявив прем'єр.

Читайте також: Росія відмовилася обговорювати виведення військ з Придністров'я

Філіп закликав політиків Молдови мобілізуватися і об'єднатися у єдиний європейський фронт заради майбутнього процвітання країни.

Прем'єр підкреслив при цьому, що за 26 років незалежності було більше обіцянок, ніж досягнень, більше розчарувань, ніж здійснення окреслених цілей, більше бідності, ніж добробуту.

"І все ж, очікування залишаються. Однак, великі очікування вимагають від усіх нас і більшої відповідальності, терпіння, і дуже-дуже багато роботи для досягнення поставлених перед країною завдань", - підсумував Філіп.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 27 серпня, Республіка Молдова відзначає День державної незалежності, яка була проголошена у серпні 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-