Заворушення в Індії: сотні затриманих, скасовані 300 потягів

Заворушення в Індії: сотні затриманих, скасовані 300 потягів

Укрінформ
Індійський уряд затримав сотні людей та скасував рух понад 300 потягів під час зіткнень після оголошення вердикту місцевим гуру Гурміту Раму Рахіму Сінгху.

Про це повідомляє Reuters.

"Уряд Індії заарештував сотні людей та скасував понад 300 потягів, що проходили через дві північні держави, після того, як було вбито щонайменше 29 людей під час насильницьких акцій протесту після вироку гуру", - йдеться у повідомленні.

Раніше суд міста Панчкула (штат Хар'яна) визнав Сінгха винним у згвалтуванні в 2002 році двох жінок, що входили до його релігійної громади "Дера сача сауда", і відправив гуру під варту. Ще до винесення вердикту в сусідні з Панчкулою міста приїхали більше 100 тисяч послідовників гуру, і після рішення суду почалися заворушення. Люди закидали камінням будівлі держустанов, нападали на поліцейських і журналістів, підпалювали автомобілі. Щонайменше 30 людей загинули і 200 отримали поранення в штатах Пенджаб і Хар'яна.

Читайте також: В Індії потяг зіткнувся з вантажівкою, 40 постраждалих

Повідомляється, що 524 людини були заарештовані.

Представник північного підрозділу Indian Railways повідомив, що як запобіжний захід 340 поїздів були скасовані в суботу.

Вирок Сінгху буде винесено наступного тижня, гуру загрожує до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-