Путін став почесним доктором угорського університету

Путін став почесним доктором угорського університету

Укрінформ
Сенат Дебреценського університету у Східній Угорщині за чотири дні до приїзду до цієї країни президента РФ оприлюднив постанову про присвоєння Володимиру Путіну звання почесного доктора.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Цього звання можуть бути удостоєні громадяни Угорщини або іноземці за визначну громадську чи мистецьку діяльність, ті, чиї зусилля, моральна чи матеріальна підтримка пішли на благо навчальній установі або її структурному підрозділові, посприявши зміцненню його іміджу", - мовиться у прес-релізі Дебреценського університету.

Читайте також: У Німеччині вимагають пояснень від глави МЗС щодо вечері з Путіним

Учена рада пояснює своє рішення тим, що «уряд Угорщини і Росія відводить Дебреценському університетові значну роль в інвестиційному проекті побудови другої черги АЕС «Пакш-2».

Згідно з проектними документами, Дебреценський університет офіційно фігурує як генеральний підрядник майбутньої новобудови, яку оцінюють у 12,5 мільярда євро. Цю суму Москва готова надати Будапештові у вигляді державного кредиту.

Читайте також: Путін знову зібрався з візитом до Угорщини

Почесними докторами «honoris causa» Дебреценського університету з 2014 року є колишній керівник Червоного Хреста Угорщини та її уповноважений посол в ЄС Георг фон Габсбург, онук останнього австрійського цісаря і короля Угорщини Карла IV, а також – від 2016 року – Рудольф Шустер, колишній президент Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-