Вбивство на субмарині: винахідника Мадсена звинуватили в умисному вбивстві

Вбивство на субмарині: винахідника Мадсена звинуватили в умисному вбивстві

Укрінформ
Датському винахідникові Петеру Мадсену пред'явлено обвинувачення в умисному вбивстві шведської журналістки Кім Валль.

Про це повідомив 24 серпня представник датської прокуратури, інформує DW.

Як відомо, 30-річну Кім Валль востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований Мадсеном підводний човен. Валль збиралася написати репортаж про Мадсена - проектувальника субмарин і ракет. Оскільки до ночі 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок з сім'єю, родичі повідомили до служби порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валь, після чого на його підводному човні сталася аварія, субмарина затонула, але йому вдалося врятуватися. Проте поліція з підозрою поставилася до свідчень Мадсена і затримала його.

Читайте також: Справа данського винахідника: журналістки на субмарині не знайшли

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула внаслідок аварії на підводному човні і він поховав її тіло в морі. Аби зашкодити спливанню тіла, він зробив його важчим за допомогою металевого предмета. Характер же ушкоджень на підводному човні дозволяє зробити висновок, що затопили його спеціально.

Було організовано пошуки, і незабаром знайшли обезголовлений торс - його винесло на берег. Аналіз ДНК встановив, що останки належать журналістці, яка зникла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-