США пишаються партнерством з Україною та підтримують її суверенітет - Тіллерсон

США пишаються партнерством з Україною та підтримують її суверенітет - Тіллерсон

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Вашингтон пишається партнерством з Україною та твердо підтримує її суверенітет і територіальну цілісність.

Про це йдеться у заяві на сайті Держдепу.

"Ми глибоко цінуємо дружбу, яку ми розвинули впродовж 25 років дипломатичних відносин. Ми високо цінуємо ваше завзяття перед обличчям серйозних проблем, в тому числі перед очолюваним Росією конфліктом на Донбасі, російською окупацією та спробою анексії Криму", - йдеться у привітанні до Дня Незалежності України.

Тіллерсон наголосив, що попри труднощі український народ проявив рішучість у створенні економічних можливостей, боротьбі з корупцією і зміцненні демократичних інститутів.

Читайте також: Королева Великої Британії привітала Україну

"США пишаються тим, що були партнером на шляху України, ми, як і раніше, непохитно підтримуємо ваш суверенітет, територіальну цілісність і демократію. Нехай наступний рік принесе мир, процвітання і прогрес українському народу", - наголосив держсекретар США.

Як повідомлялося, у сьогоднішніх святкових заходах до Дня Незалежності України взяв участь міністр оборони США Джеймс Меттіс. Він також зустрівся з Президентом України Петром Порошенко та міністром оборони Степаном Полтораком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-