Міністр культури РФ розповів про допити у справі Серебреннікова

Міністр культури РФ розповів про допити у справі Серебреннікова

Укрінформ
Працівників мінкультури викликали на допити по справі режисера Кирила Серебреннікова.

Про це розповів Бі-бі-сі міністр культури РФ Володимир Мединський.

"Мене немає [не викликали на допит], - відповів міністр на питання про те, чи викликали його на допит у кримінальній справі "Сьомої студії". - Викликали колег з профільного департаменту [Департамент державної підтримки мистецтва та народної творчості]".

Читайте також: Слідком РФ затримав відомого режисера, йому загрожує до 10 років

"Але це все (виділення грантів Серебреннікову, - ред.) було при попередньому керівництві департаменту, там була Софія Апфельбаум. Зараз ніяких питань у слідчих органів до мінкультури немає", - сказав Мединський Бі-бі-сі.

Раніше повідомлялося тільки про допит Апфельбаум. Вона проходить по справі "Сьомої студії" як свідок.

Читайте також: Режисеру Серебреннікову пред'явили обвинувачення у шахрайстві

Саму справу Серебреннікова Мединський прокоментував стримано.

"Це сумна подія. Ніякого політичного чи економічного замовлення немає. Ми зі свого боку можемо зробити лише одне: посилити контроль за прийманням документів за грантами, які видає мінкультури. З іншого боку, ми ж не Слідчий комітет. Ми не можемо проводити розслідування по кожній підписи", - сказав міністр.

На питання, чи може арешт Серебреннікова зашкодити іміджу Росії за кордоном, міністр сказав: "Я б не перебільшував міжнародне значення цієї ситуації. Такі ситуації сумно, але бувають у всьому світі".

Читайте також: Берлін стурбований ситуацією з російським режисером Серебренніковим

Нагадаємо: у середу під домашній арешт у справі "Сьомої студії" був відправлений режисер Кирило Серебренніков. За версією слідства, він організував розкрадання 68 мільйонів рублів, виділених на його театральний проект урядом Росії. Гроші в 2011-2014 роках виділяло міністерство культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-