Берлін підтримує рішення США розширити місію в Афганістані

Берлін підтримує рішення США розширити місію в Афганістані

Укрінформ
Офіційний Берлін підтримує рішення Вашингтона про зміцнення і розширення участі США в місії в Афганістані і готовий вести переговори, в тому числі й з окремими групами талібану.

Про це заявили на брифінгу в Берліні в середу представники уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Уряд ФРН вітає вчорашню заяву США про готовність довгострокової участі в Афганістані", - заявила заступник офіційного представника федерального уряду Ульріке Деммер.

Вона відзначила, що спільною метою є те, щоб на афганській землі більше не було терактів, тому для стабілізації країни продовження місії потрібне. Деммер також наголосила, що і від афганського уряду вимагатимуть більш рішучих кроків стосовно проведення реформ.

Вона також відзначила, що потрібно шукати діалог з групами талібану, з тими, хто готовий до мирних угод.

Читайте також: Нова "афганська" стратегія: Габріель очікує від Вашингтона координації дій

Офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер відзначив, що стабілізувати Афганістан на тривалий період вдасться лише тоді, коли буде підтримка частини суспільства.

Шефер запевнив: Берлін не хоче зміни влади в Кабулі і вважає, що нинішній президент і уряд на правильному шляху, але через складну ситуацію цей шлях є довшим, ніж хотілося б.

Мандат бундесверу дійсний до кінця цього року. Офіційний представник Міноборони Німеччини Єнс Флосдорф послався на свого міністра Урсулу фон дер Ляйєн, яка заявила напередодні, що не бачить сенсу в збільшенні німецького контингенту в Афганістані. "Німецька сторона не вважає за потрібне змінювати формат і умови місії, принаймні, цього року", - сказав Флосдорф, відзначивши, що обговорювати це слід у рамках НАТО, а не зі США, оскільки місія Resolute Support - місія альянсу. Він також нагадав, що контингент бундесверу в цій країні є на сьогодні другим за величиною і був минулого року збільшений на 18% у той час, коли інші країни-учасники скорочували свої.

Як уже повідомлялося, найбільший військовий контингент Німеччини за кордоном розміщений саме в Афганістані, де країна задіяна з 2002 року. Нині у країні виконують місію 930 солдатів бундесверу, з яких 810 - недалеко від Мазар-аль-Шаріфа, ще 120 - у Кабулі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-