Кандидат у канцлери Шульц хоче прибрати з Німеччини ядерну зброю США

Кандидат у канцлери Шульц хоче прибрати з Німеччини ядерну зброю США

Укрінформ
Кандидат у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Мартін Шульц в разі своєї перемоги має намір порушити питання щодо виведення американської ядерної зброї з території Німеччини.

Про це він заявив виборцям у Трірі, земля Райнланд-Пфальц, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Берліні.

"Я, як канцлер Німеччини, відстоюватиму те, щоб ядерну зброю, яка зберігається у Німеччині, було виведено", - сказав Шульц.

Він не випадково порушив тему саме у цій землі, оскільки, за деякими даними, на складах бундесверу на авіабазі в місті Бюхель знаходиться до 20 одиниць американської ядерної зброї.

Читайте також: Результат виборів до бундестагу залежить від пенсіонерів – ЦВК Німеччини

Лідер соціал-демократів також повторив позицію своєї партії про недоцільність підвищення оборонних витрат. "Не може бути такого, щоб Федеративна Республіка Німеччина спостерігала безмовно та ліниво, як дедалі більше закручується спіраль гонки озброєнь, якої так бажає Трамп", - сказав Шульц.

Його партія критикує плани нинішнього уряду щодо збільшення оборонного бюджету країни до 2% ВВП, для чого на ці цілі треба виділити додатково 30 млрд євро.

Рейтинг СДПН, згідно із останнім опитуванням Інституту за демократію Алленсбах, складає на сьогоднішній день 24,5%. Її основні конкуренти - християнський блок (ХДС/ХСС) - набрав би, якби вибори проходили зараз, 39,5%. Третім номером у цьому опитуванні йдуть вільні демократи із 10%, Ліві - 8%, Зелені - 7,5% та Альтернатива для Німеччини - 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-