Берлін стурбований ситуацією з російським режисером Серебренніковим

Берлін стурбований ситуацією з російським режисером Серебренніковим

Укрінформ
Німецький уряд із занепокоєнням стежить за ситуацією навколо російського режисера Кирила Серебреннікова.

Про це заявила уповноважений уряду ФРН з прав людини Бербель Кофлер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із занепокоєнням взяла до відома вчорашнє повідомлення про затримання режисера Кирила Серебреннікова в Санкт-Петербурзі, продовжую уважно стежити за цією справою", - заявила в середу Кофлер.

Вона відзначила, що Серебренніков - відомий у світі діяч мистецтв, який також співпрацює з різними німецькими театрами і працює у Берліні. Кофлер звернула увагу на те, що багато представників російської і німецької інтелігенції висловили свою солідарність. А висунуті проти Серебриннікова обвинувачення вона назвала серйозними.

Тепер, за словами Кофлер, у Німеччині чекають на подробиці звинувачень і, якщо буде потрібно, об'єктивної, справедливої, швидкої і прозорої процедури розслідування, яка має пролити світло на численні питання, що залишаються відкритими.

Читайте також: Російського режисера Серебреннікова відправили під домашній арешт

Як повідомлялося, художнього керівника "Гоголь-центру" Серебреннікова затримали в ніч на 22 серпня в Петербурзі і доставили до Москви. Слідчий комітет пред'явив йому обвинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі.

За версією слідства, Серебренніков організував розкрадання 68 мільйонів рублів, виділених його компанії "Седьмая студия" на проект "Платформа".

Худрук "Гоголь-центру" заперечує звинувачення.

У вівторок, 23 серпня, Басманний суд Москви відправив Серебреннікова під домашній арешт до 19 жовтня.

Фоо: Медуза

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-