Російського режисера Серебреннікова відправили під домашній арешт

Російського режисера Серебреннікова відправили під домашній арешт

Укрінформ
Басманний суд Москви відправив під домашній арешт до 19 жовтня художнього керівника "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова.

Про це повідомляє "Медуза".

"Серебреннікову заборонили листування, телефонні переговори, зустрічі та вихід на вулицю без дозволу слідчого. Захист просив дозволити йому ходити на роботу", - йдеться в повідомленні.

Такий запобіжний захід для режисера запросило слідство, яким зазначено, що у режисера є вид на проживання в Латвії та нерухомість за кордоном. На думку представників СК, Серебренніков на свободі може впливати на свідків і знищити докази. Слідчий стверджує, що фігурант справи Катерина Воронова раніше знищила частину доказів.

Сам художній керівник "Гоголь-центру" нагадав, що у нього відібрали закордонний паспорт і запевнив, що не буде "бігати від слідства". За його словами, домашній арешт завадить йому працювати. Захист попросив звільнити його під заставу в 68 мільйонів рублів.

Глава видавничого дому "Новое литературное обозрение" Ірина Прохорова, сестра мільярдера Михаїла Прохорова, взяла на себе зобов'язання внести будь-яку заставу.

Під час засідання у будівлі суду посилили охорону, поліція виставила автозаки. Підтримати Серебреннікова прийшли близько 500 осіб.

Читайте також: Режисеру Серебреннікову пред'явили обвинувачення у шахрайстві

У суді за Серебреннікова поручилися понад 30 осіб, включаючи генерального директора Большого театру Володимира Уріна, режисерів Федора Бондарчука і Олексія Германа, телеведучих Івана Урганта і Андрія Малахова, співака Філіппа Кіркорова, письменницю Людмилу Улицьку.

Як повідомлялося, Серебреннікова затримали в ніч 22 серпня в Петербурзі та доправили до Москви. Слідчий комітет висунув йому звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі.

За версією слідства, Серебренніков організував розкрадання 68 мільйонів рублів, виділених його компанії "Сьома студія" на проект "Платформа". Гроші пізніше перевели в готівку через фірми-одноденки, стверджує СК.

Художній керівник "Гоголь-центру" відмовився визнати свою провину, відзначивши, що не мав відношення до фінансів "Сьомої студії".

Фото: Медуза

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-