Тіллерсон заявив, що Росія постачає зброю талібам

Тіллерсон заявив, що Росія постачає зброю талібам

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон піддав критиці Росію за постачання талібам зброї.

Про це передає Голос Америки.

"Росія постачає зброю талібам. Очевидно, що це - порушення міжнародних норм та порушення норм Ради Безпеки ООН. Ми, безумовно, будемо заперечувати проти цього і будемо звертати увагу Росії на це. Якщо хтось має намір постачати зброю, то це повинно робитися через афганський уряд", - заявив Тіллерсон в ході прес-конференції, що відбулася у вівторок в Держдепартаменті.

Читайте також: США: Пакистан може втратити статус основного союзника поза межами НАТО

Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, про чисельності американських військ в Афганістані буде оголошено після прийняття рішення на цей рахунок. Він підкреслив також, що дипломатичні зусилля США щодо врегулювання конфлікту в цій країні будуть визначатися її умовами.

Тіллерсон зазначив, зокрема, що США зосередяться на боротьбі проти корупції, особливо - в тому, що стосується американської допомоги Афганістану.

Читайте також: У США побачили можливість діалогу з КНДР у майбутньому

Нагадаємо: наприкінці липня CNN повідомило, що бойовики "Талібану" в Афганістані могли отримати зброю від Росії. Телеканал опублікував два відео, на яких зафіксовано російське озброєння. У МЗС РФ традиційно заявили про "кампанію з дезінформації" в американських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-