США: Пакистан може втратити статус провідного союзника поза НАТО

США: Пакистан може втратити статус провідного союзника поза НАТО

Укрінформ
Сполучені Штати Америки попередили Пакистан, що він може втратити статус «провідного союзника з-поза меж НАТО» чи зазнати іншого покарання, якщо не буде активніше боротися з рухом «Талібан» та іншими екстремістами.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Терористичні організації отримують безпечні притулки в Пакистані, щоб планувати і здійснювати напади на американських військових, американських посадовців, зривати мирні зусилля в Афганістані», - наголосив державний секретар США Рекс Тіллерсон на брифінгу у Вашингтоні, додавши при цьому, що у відносинах двох країн настала криза довіри.

За його словами, через це США можуть розглянути різні можливості впливу на Пакистан – від скорочення допомоги до позбавлення статусу «провідного союзника поза НАТО».

Читайте також: США можуть ввести санкції проти Пакистану

Тим часом Пакистан відкинув схожу попередню критику, з якою виступив у понеділок президент США Дональд Трамп, який теж попереджав Пакистан через його, як заявляв президент, підтримку екстремістських угруповань у регіоні.

Міністерство закордонних справ Пакистану, заявило, що «розчароване» тим, що в політичній заяві з боку США «проігноровано велетенські самопожертви пакистанської держави» в боротьбі проти тероризму.

«Для Пакистану політичним принципом є не допускати використання його території проти будь-якої іншої країни», – мовиться в заяві міністерства.

Нагадаємо: Пакистан є нині однією з 16 держав, що мають статус «провідного союзника з-поза меж НАТО», який передбачає поглиблену військову співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-