Нова

Нова "афганська" стратегія: Габріель очікує від Вашингтона координації дій

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель хоче, щоб американські партнери обговорювали і координували свої дії в тому, що стосується важливих міжнародних питань, з європейцями.

Про це глава німецького дипвідомства заявив, коментуючи оголошення президентом США нової стратегії в Афганістані, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тепер важливо, щоб американці обговорили з нами, європейцями, як ми можемо зробити країну (Афганістан) більш мирною і безпечною, а народ Афганістану не був змушена бігти до нас", - заявив Габріель.

Він підкреслив, що Німеччина і Європа «очікують, що Вашингтон щільно координуватиме свої дії» з ними. І зазначив, що подальша міграція дестабілізує не тільки Афганістан, а й Європу.

Прес-секретар відомства зі свого боку додав, що загальна мета полягає в підтримці Афганістану на шляху до стабільної держави. Він зазначив як позитивний факт  те, що США продовжать і суттєво розширять свою місію в Афганістані, оскільки не зважаючи на зусилля міжнародної спільноти, передумови для того, щоб країна могла функціонувати нормально без зовнішньої підтримки, поки не створені.

Читайте також: Трамп презентував нову стратегію США щодо Афганістану

У МЗС ФРН поділяють думку про те, що уряду Афганістану необхідно активізувати власні зусилля з  реформування країни  як умови для продовження фінансової підтримки ззовні. У Берліні налаштовані на те, щоб підтримувати політичний процес, без якого міцний мир у регіоні неможливий, підкреслюють у відомстві.

Відзначимо, що найбільший військовий контингент Німеччини розміщений в Афганістані, де країна задіяна з 2002 року. Нині в країні виконують місію 930 солдатів бундесверу, з яких 810 - неподалік від Мазар-аль-Шарифа, ще 120 - у столиці Кабулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-