Напад у Турку: Фінляндія відмовляла підозрюваному в притулку - ЗМІ

Напад у Турку: Фінляндія відмовляла підозрюваному в притулку - ЗМІ

Укрінформ
Головний підозрюваний у скоєнні теракту в Турку 18-річний марокканець отримав негативне рішення про надання притулку і подав апеляцію.

Про це повідомляє Yle. 

"Головний підозрюваний у скоєнні теракту в Турку марокканець Абдеррахман Мешка дістав від фінської влади відмову в наданні притулку і почав апеляційний процес", - йдеться в повідомленні.

Раніше поліція повідомила, що підозрюваний у теракті перебував у Фінляндії в очікуванні рішення про надання притулку, проте точнішої інформації про процес розгляду надано не було.

Наголошується, що згідно з вимогою про тримання під вартою, направленою до окружного суду Південно-Західної Фінляндії, двом із підозрюваних 18 років, одному 24 року і ще одному 28 років.

Читайте також: Поліцію Фінляндії заздалегідь попереджали про терориста - ЗМІ

У одного з підозрюваних вже є у Фінляндії кримінальна історія: 18-річний співучасник був раніше засуджений окружним судом до тюремного ув’язнення за злочин сексуального характеру. Вирок суду не набрав чинності, оскільки обвинувачений оскаржив його в суді.

Раніше поліція Фінляндії у зв'язку з нападом з ножем на перехожих вимагала видати ордер на арешт п'яти чоловіків.

Повідомлялося, що головний фігурант справи підозрюється в двох "вбивствах з терористичними цілями" і восьми "замахах на вбивство з терористичними цілями".

Крім того, четверо громадян Марокко підозрюються "в причетності до вбивств з терористичними цілями" і "замахів на вбивство з терористичними цілями". Чоловіки заперечують свою провину

Як повідомлялося, Фінський суд назвав ім'я нападника на перехожих в Турку. Їм виявися 18-річний марокканець Абдеррахман Мешка.

18 серпня чоловік з ножем напав на кількох чоловіків у центрі фінського міста Турку. В результаті атаки загинуло двоє людей і поранено вісім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-