Зіткнення есмінця США з танкером: Малайзія очолила операцію з пошуку десяти моряків

Зіткнення есмінця США з танкером: Малайзія очолила операцію з пошуку десяти моряків

Укрінформ
Малайзія очолила операцію з пошуку моряків, які зникли безвісти після зіткнення есмінця США John S. McCain (Джон Маккейн) з нафтовим танкером Alnic MC.

Про це повідомив глава національного Агентства по забезпеченню судноплавства Зулкіфлі Абу Бакар, пише місцеве видання The Star.

"Інцидент стався в територіальних водах Малайзії, тому ми очолюємо рятівну операцію", - пояснив він.

Відзначається також, що в рятувальній операції беруть участь підрозділи військово-морських сил і морської поліції. Допомогу надають також два корабля з Індонезії.

Поки зниклих не вдалося знайти.

Читайте також: У США автомобіль в'їхав у спостерігачів за затемненням сонця

Кораблі та літаки США, Індонезії, Сінгапуру і Малайзії в даний момент шукають у південно-східних азіатських водах десять моряків есмінця John S. McCain, які зникли безвісти після зіткнення військового судна з нафтовим танкером.

Есмінець отримав пошкодження лівого борту о 5:24 ранку на відстані близько 4,5 морських миль (8,3 кілометра) від узбережжя Малайзії, але зміг доплисти на морську базу в Сінгапурі.

Нагадаємо: сьомий флот - оперативний флот ВМС США, до зони відповідальності якого входить західна частина Тихого океану та східна частина Індійського океану. Є передовим компонентом Тихоокеанського командування ВМС США. Існує з 15 березня 1943 року. Командувач (з липня 2008) - віце-адмірал Джон Берд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-