"Альтернатива для Німеччини" вимагає перегляду міграційної політики

Укрінформ
Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) вважає критичною ситуацію з біженцями та мігрантами в країні і пропонує радикально змінити політику.

Свої вимоги лідери передвиборчого списку партії Аліс Вайдель і Александер Гауланд представили журналістам у понеділок у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Уряд не має довгострокової і переконливої програми з розв‘язання цього питання (біженців і мігрантів)... Проблеми поглиблюються», - заявила Вайдель.

«Драматично», за її словами, виглядає стан справ з депортаціями. «Скандальною» вона вважає ситуацію, що біженці можуть в'їхати до ФРН без документів, а депортованими бути не можуть.

Читайте також: Австрія розмістить військових на кордоні з Італією

Вайдель серед вимог назвала повне закриття з вересня середземноморського маршруту і створення центрів прийому на місцях, в країнах, що межують із зонами конфлікту.

«Кожний, хто в'їжджає до ЄС в якості прохача притулку після 01.09.2017 року, особливо через Середземне море, повинен буде подавати прохання в першому центрі для біженців, відкритому в Північній Африці», - заявила вона.

Гауланд зупинився на боротьбі з причинами, що призводять до феномену біженців. Він вважає більш правильним не витрачати мільйони євро на біженців у Німеччині, а спрямовувати гроші на подолання причин явища на місцях. «Це буде ефективніше», - сказав Гауланд. Він вимагає «чітко сформулювати німецькі інтереси і дати зрозуміти людям, що в Африці може бути розвиток і там можна залишатися».

Читайте також: Спецслужби ФРН розслідують зв'язки німецької партії з Росією

До того ж співголова АдН пропонує «звести до нуля» допомогу на розвиток тих країн, які не є для Німеччини загрозою в плані біженців.

Нагадаємо: станом на сьогодні підтримка партії щодо виборців становить 7%, що на 1 процентний пункт менше, ніж тиждень тому, проте вона все одно долає 5-відсотковий бар'єр і вперше проходить у парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-