Трюдо обіцяє мігрантам «сувору» перевірку в Канаді

Трюдо обіцяє мігрантам «сувору» перевірку в Канаді

Укрінформ
Канада уважно перевірятиме кожного мігранта, який намагається отримати статус біженця в країні.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я б хотів звернутися безпосередньо до шукачів притулку: нагадую, що незаконний перетин кордону не надає вам переваг. Наші правила, принципи та закони будуть застосовані до кожного», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що міграційний процес у Канаді передбачає сувору перевірку кожного заявника.

Трюдо нагадав, що Канада нині намагається впоратися із безпрецедентною кількістю гаїтянців-прохачів притулку і пообіцяв кожному із них справедливу, але ретельну перевірку перед наданням або відхиленням захищеного статусу.

Як повідомлялося, лише протягом перших двох тижнів серпня більше 3800 осіб незаконно перейшли до Канади зі США. Більшість із них мають громадянство Гаїті та перебували на території США легально, однак до Канади вони потрапляють в обхід офіційних пунктів пропуску. Своїм пунктом призначення багато з них обирає Монреаль через місцеву гаїтянську громаду, яка є найбільшою у Канаді.

Читайте також: У Канаді повідомили про "безпрецедентну" кількість нелегальних мігрантів зі США

Експерти пов’язують стрімке зростання кількості гаїтянців-прохачів притулку із тим, що у травні Дональд Трамп попередив про можливість скасування захищеного статусу гаїтянців, які прибули до США як біженці після руйнівного землетрусу 2010 року. Таким чином, близько 60 тисяч осіб можуть бути депортовані зі Штатів на початку наступного року. Аби уникнути цього, вони намагаються отримати статус біженців у Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-