Президент Сирії подякував за підтримку Росії, Ірану та

Президент Сирії подякував за підтримку Росії, Ірану та "Хезболлі"

Укрінформ
Президент Сирії Башар аль-Асад подякував союзникам - Росії, Ірану та ліванському руху "Хезболла" - за те, що допомогли його армії "зруйнувати спроби Заходу скинути його уряд".

Про це він заявив під час телепередачі 20 серпня, повідомляє "Радіо Свобода".

«Їхня пряма підтримка – політична, економічна і військова – зробила можливими більші успіхи на полі бою і зменшила втрати і тягарі війни», – cказав Асад.

Водночас він наголосив, що «битва триває» і говорити про перемогу зарано.

Асад також сказав, що не буде відновлення дипломатичних зв’язків чи інших форм співпраці з країнами, які підтримують «терористів» у Сирії. Як відомо, Сполучені Штати та більшість європейських країн закрили свої посольства в Дамаску після того, як у 2011 році в країні розпочалося придушення акцій протесту.

Сирійський президент висловив підтримку низки ініціатив Москви щодо припинення обстрілів, заявивши, що Дамаск «зацікавлений в їхньому успіху».

При цьому він розкритикував пропозиції США щодо «безпечних зон», заявивши, що такі зони «лише покриватимуть терористів».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у січні заявив, що прагне створити спеціальні зони, де сирійці, що рятуються від війни, можуть жити в безпеці, а не тікати з країни. Трамп доручив відповідним американським відомствам опрацювати деталі плану.

США, як і ще низка країн, весь Європейський союз і Ліга арабських держав, визнали сирійську опозицію законним представником сирійського народу.

Читайте також: Війська Асада звільнили від ІДІЛ провінцію Хомс

Внаслідок війни в Сирії, що триває з початку 2011 року, загинули сотні тисяч людей, мільйони були змушені залишити свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-