Мальта не впустила судно правих екстремістів, які перешкоджали порятунку мігрантів

Мальта не впустила судно правих екстремістів, які перешкоджали порятунку мігрантів

Укрінформ
Влада Мальти не дозволила зайти у свій порт судну правих екстремістів "C-Star", команда якого несла вахту біля берегів Лівії і намагалася перешкодити порятунку нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє DW з посиланням на учасників кампанії.

"В той час як терористів "Ісламської держави" вітають в Європі без будь-яких проблем, патріотичних активістів висилають з власного континенту", - йдеться в заяві, опублікованому "Generation Identity" в соціальних мережах.

Учасники кампанії заявили, що Мальта заборонила їх кораблю пришвартовуватися і відмовилася забезпечити команду водою. Рішення уряду острівної держави правоекстремисти назвали "історичною ганьбою".

В той же час представник уряду Мальти заявив, що судно "C-Star" не просило дозволу пришвартуватися в порту. "Вони хотіли скористатися послугами порту на комерційній основі", - пояснив він, додавши, що не йшлося про яку-небудь "надзвичайну ситуацію". 

Проте, він підтвердив, що якби корабель запросив дозволу кинути якір в порту, йому було б в цьому відмовлено. "Ми не хочемо ніякого зв'язку з цим судном, і ми б не впустили б його в наші води, оскільки не згодні з діяльністю команди", - підкреслив представник мальтійського уряду.

При цьому зазначається, що раніше команді "C-Star" не дозволили пришвартуватися біля берегів Греції, Італії і Тунісу. 

Судно, зафрахтоване угрупуванням "Generation Identity", в середині липня попрямувало з держави Джібуті в Східній Африці до узбережжя Лівії. Спочатку праві екстремісти планували перешкоджати неурядовим організаціям проводити операції з порятунку мігрантів. Вони мали намір підбирати тонучих біженців і повертати човни з нелегальними мігрантами назад в Африку. Проте акція під назвою "Захистимо Європу" тривала лише тиждень, після чого її оголосили завершеною.  

Читайте також: В Іспанії за добу врятували 600 мігрантів

У заході брали участь члени руху "Generation Identity" з ФРН, Франції і Італії. У Німеччині це угрупування знаходиться під наглядом Федерального відомства з охороні конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-