Поліція Фінляндії провела нові обшуки у справі про теракт в Турку

Поліція Фінляндії провела нові обшуки у справі про теракт в Турку

Укрінформ
Правоохоронні органи Фінляндії провели додаткові обшуки у зв'язку з терактом в Турку, де зловмисник напав на людей з ножем, убивши двох і поранивши 8 осіб.

Про це повідомляє Yle

“Центральна кримінальна поліція повідомляє, що обшуки були проведені, зокрема, в районі Руносмякі. Нових затримань не було", - йдеться в повідомленні.

В неділю уранці на місці злочину була проведена реконструкція подій. За словами інспектора кримінальної поліції Крісти Гранрот, головного фігуранта справи, 18-річного громадянина Марокко, поки не вдалося допитати, але четверо інших затриманих у цій справі надали свідчення.

Поліція має намір сьогодні зробити чергову спробу допитати підозрюваного.

Зазначається, що центральна кримінальна поліція збирається завтра звернутися до суду з проханням видати ордер на арешт головного фігуранта. В той же час причетність чотирьох інших затриманих до теракту доки не ясна. У зв'язку з цим слідство ще не вирішило, чи вимагатиме їх арешту.

Головний підозрюваний нині знаходиться в лікарні - поліція ранила його в ногу при затриманні. Повідомляється, що в лікарню надходять погрози на його адресу.

Окрім підозрюваного, в Університетській лікарні Турку досі знаходяться троє потерпілих, двоє з них в реанімації, їх стан стабільний.

Читайте також: Ісламська рада Фінляндії засудила напад у Турку

О 10 годині ранку у Фінляндії пройшла хвилина мовчання в пам'ять про жертв теракту в Турку.

Як повідомляється, теракт розслідується за статтями КК «вбивство з терористичними цілями» і «замах на вбивство з терористичними цілями». За заявою поліції безпеки SUPO, головний фігурант справи не був під особливим наглядом поліції.

Раніше SUPO повідомила про те, що у Фінляндії, за оцінкою поліції, знаходиться близько 350 осіб, які можуть підтримувати джихадистські ідеї і становити потенційну загрозу для суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-