Король Іспанії з дружиною помолився за жертв терактів

Король Іспанії з дружиною помолився за жертв терактів

Укрінформ
Король Іспанії Філіп та королева Летиція взяли участь у богослужінні у Храмі Святого Сімейства, щоби пом'янути 14 жертв нападів у Каталонії.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як зазначається, на поминальному богослужінні присутній також прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой. Заходи безпеки біля храму посилені.

Напередодні королівське подружжя поклало квіти на місце атаки на бульварі Ла-Рамбла. Їх супроводжував мер Барселони та очільник Каталонії.

Король і королева також провідали жертв нападу в Барселоні у міській лікарні.

Як повідомлялося, 17 серпня фургон в'їхав у натовп пішоходів у туристичному центрі Барселони, в районі бульвару Ла Рамбла. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Трохи пізніше ще один фургон в'їхав у групу людей вже у Камбрільсі, що за 120 км від Барселони. 

Внаслідок атак у цілому загинуло 14 осіб, близько сотні людей постраждали. 

У суботу міністр внутрішніх справ Хуан Ігнасіо Зойдо заявив, що джихадистське угруповання, яке налічувало приблизно 12 осіб, повністю ліквідоване.

Наразі поліція продовжує пошуки водія мікроавтобуса, який в'їхав у натовп перехожих у Барселоні. Також тривають пошуки імама мечеті Ріполі, звідки походила більшість членів угруповання. Поліція обшукала його квартиру.

Читайте також: Австралія оголосила план боротьби з умисними нападами-наїздами

На думку правоохоронців, підозрювані планували масштабніші та складніші напади. За повідомленнями ЗМІ, джихадисти планували підірвати Храм Святого Сімейства, спроектований відомим архітектором Антоніо Гауді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-