Німеччина закликала Іспанію не видавати до Туреччини затриманого письменника

Німеччина закликала Іспанію не видавати до Туреччини затриманого письменника

Укрінформ
Німеччина закликала Іспанію не видавати до Туреччини німецького письменника турецького походження Догана Акханли, якого там затримали за турецьким ордером на арешт.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель також попросив у суботу свого іспанського колегу якнайшвидше забезпечити затриманому письменникові доступ до німецької консульської допомоги", - зазначається в повідомленні.

Доган Акханли, народжений у Туреччині, після військового перевороту 1984 року кілька років провів у в’язницях і 1991-го емігрував до Німеччини. Він, серед іншого, критично пише про масові вбивства вірмен у часи Першої світової війни в тодішній турецькій державі, Османській імперії, і про погане становище з правами людини в сучасній Туреччині.

Німецький підрозділ світового письменницького об’єднання PEN заявив, що вважає арешт Акханли за ордером, виданим Туреччиною, політично мотивованим. Усі турецькі звинувачення проти письменника грунтуються на його діяльності поза межами Туреччини, додали в організації.

Читайте також: В Іспанії заарештували німецького письменника з ПЕН-клубу

Німецьке агентство "Дойче прессе-агентур" повідомляє, що Акханли, громадянин Німеччини, не має нині турецького громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-