Переселенців зараз більше, ніж будь-коли з часів Другої світової - Трюдо

Переселенців зараз більше, ніж будь-коли з часів Другої світової - Трюдо

Укрінформ
Людство зможе кардинально зменшити кількість гуманітарних криз, якщо виявлятиме повагу до різноманітності та дотримуватиметься принципів інклюзивності.

Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато гуманітарних криз спричинені тривалим розбратом та нерівністю. Відповідальністю міжнародної спільноти є показ різноманітності та інклюзивності як переваг і як сили, спроможної здолати нетерпимість, радикалізм й ненависть», - сказав Трюдо.

Читайте також: МЗС: на Донбасі за півроку загинули понад 400 цивільних - на 60% більше, ніж торік

За його словами, збільшення різноманітних загроз, поширення бідності, вплив переслідувань та змін клімату стали причинами складних криз у всьому світі. «Нині більше людей є вимушеними переселенцями та мають тікати від конфліктів та насильства, ніж будь-коли з часу Другої світової війни», - зазначив глава уряду Канади.

Він також подякував усім гуманітарним працівникам, залученим до допомоги людям у всьому світі. «У неймовірно складних обставинах ви підтримуєте тих, хто цього потребує, та відстоюєте гідність і потенціал усіх людських істот», - наголосив Трюдо.

Як відомо, щороку 19 серпня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги. Цього дня 2003 року біля офісу ООН в Багдаді (Ірак) в результаті теракту вибухнула вантажівка. Трагедія забрала життя 22 осіб, у тому числі верховного комісара ООН з прав людини Сержіо В’єра де Мілло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-