Теракт у Барселоні: поранені 26 французів та троє австралійців

Теракт у Барселоні: поранені 26 французів та троє австралійців

Укрінформ
Внаслідок теракту у Барселоні постраждали троє громадян Австралії та 26 французів.

Телекомпанія АВС передає, що австралійка зазнала серйозних травм і була невідкладно госпіталізована, її стан тяжкий, але стабільний.

Ще двоє молодих австралійців зазнали легших травм – хоч вони й безпосередньо постраждали від нападу, однак змогли самостійно повернутися до свого готелю та мали намір звернутися по медичну допомогу вранці.

Голова австралійського уряду висловив співчуття й підтримку постраждалим та наголосив на зобов'язанні уряду зберігати пильність перед загрозою тероризму.

Водночас, за повідомленням Bloomberg, яке посилається на міністерство закордонних справ Франції, серйозно поранені 11 французів.

Читайте також: Українців серед постраждалих унаслідок теракту в Барселоні немає - МЗС

Зазначається, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вирушить сьогодні у Барселону, щоб відвідати жертв атаки та висловити підтримку Франції.

Раніше президент країни Еммануель Макрон у своєму Twitter висловив солідарність із Іспанією через теракт у Барселоні, в результаті чого 13 осіб загинули і понад 100 отримали поранення.

Як повідомлялося, під час теракту в Барселоні постраждали громадяни не менше 18 країн.

Близько 17 години за місцевим часом білий мікроавтобус на великій швидкості проїхав близько 550 метрів по пішохідній вулиці у центрі Барселони Рамбла. За словами очевидців, фургон рухався, виляючи з боку в бік, щоб зачепити якнайбільше пішоходів. Після зупинки автомобіля водій зник з місця злочину. Поліція кваліфікувала учинене як терористичний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-