The Economist Group вибачилася за речення про

The Economist Group вибачилася за речення про "громадянську війну на Донбасі"

Укрінформ
У The Economist Intelligence Unit (EIU), дослідницькій організації The Economist Group, вибачилися за формулювання "громадянська війна на Донбасі", яке було вжито у дослідженні щодо найкомфортніших міст світу Global Liveability Report 2017.

На помилку звернув увагу читач The Economist Олександр Волков, який і звернувся до The Economist Group із листом, текст якого опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Волкова здивувало, що зниження рейтингу Києва було пояснено неспокоєм, економічною нестабільністю та "тривалою громадянською війною на Донбасі". 

Волков також попросив роз'яснити, чому у The Economist вжили російську транслітерацію "Donbass", замість української "Donbas".

Крім цього, читач зазначив, що вжите кліше на російський лад свідчить про те, що над оцінкою Києва у рейтингу працював консультант із Росії, додавши, що у цьому випадку рейтинг Києва у списку не може викликати довіри.

У свою чергу, представник The Economist Intelligence Unit у листі-відповіді перепросив за використання формулювання "громадянська війна на Донбасі" та неправильну транслітерацію.

"Ми виправили термін "громадянська війна" на "конфлікт" для будь-яких майбутніх завантажень дослідження та майбутніх звітів. Ми сподіваємося, це виправлення буде зроблене сьогодні з нашого офісу в Нью-Йорку. Ми також змінили Donbass на Donbas", - йдеться у листі.

Редактор та аналітик The Economist Intelligence Unit також вибачився від імені усієї організації за плутанину, назвавши її "проблемою, успадкованою з минулого".

Редактор пояснив, що "коли конфлікт лише розпочався, він був описаний багатьма світовими ЗМІ та міжнародними організаціями як "громадянська","внутрішня" або "не міжнародна війна", підкресливши, що "використання цього терміну не було мотивоване жодним зовнішнім примусом".

У The Economist Intelligence Unit також наголосили, що відповідна помилка не пов'язана із наведеним рейтингом, який є повністю коректним.

Читайте також: Посол Британії не погодилася з низьким рейтингом Києва за версією The Economist

Як повідомляв Укрінформ, напередодні столиця України потрапила до десятки найменш комфортних для життя міст за рейтингом журналу The Economist.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-