Мін'юст РФ заборонив Свідків Єгови – через

Мін'юст РФ заборонив Свідків Єгови – через "екстремізм"

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії включило Свідків Єгови до списку організацій, які заборонені і підлягають ліквідації на території Росії, пояснюючи таке рішення застосуванням закону про протидію екстремістській діяльності.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"16 серпня 2017 року Мін'юст Росії до переліку громадських об'єднань і релігійних організацій, інших некомерційних організацій, щодо яких судом прийнято рішення, яке набрало чинності, про ліквідацію або заборону діяльності з підстав, передбачених Федеральним законом "Про протидію екстремістській діяльності", включив релігійну організацію "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" і 395 місцевих релігійних організацій, які входять до її структури", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Лідер російського гурту "Ноль" емігрував у США: Іншого виходу не було

17 липня Верховний суд Росії затвердив постанову про визнання Свідків Єгови екстремістською організацією і заборону її діяльності на території країни. Рішення суду набуло чинності. За даними організації, у Росії у неї близько 170 тисяч послідовників.

У ряді міст Росії вже порушено кримінальні справи про продовження діяльності Свідків Єгови після судової заборони, а також про "втягування в діяльність" цієї організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-