Стало відомо, хто очолить представництво ЄС в Молдові

Стало відомо, хто очолить представництво ЄС в Молдові

Укрінформ
Керівник Делегації Європейського союзу в Молдові Піркка Тапіола переконаний, що співпраця між РМ і ЄС продовжить поглиблюватися на основі Угоди про асоціацію і про Зону вільної та всеосяжної торгівлі.

Про це дипломат заявив під час зустрічі з віце-прем'єром Молдови, міністром економіки Октавіаном Калмиком у зв'язку з завершенням свого мандата у Молдові, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Як поінформували в прес-службі Міністерства економіки, Тапіола також висловив задоволення взаємодією Молдови та Євросоюзу під час свого мандата на посаді голови представництва ЄС.

Читайте також: США призупинили військову допомогу для Молдови

Віце-прем'єр Калмик, у свою чергу, підкреслив, що, завдяки імплементації Угоди про асоціацію і про Зону вільної та всеосяжної торгівлі, Молдові вдалося досягти суттєвих результатів у сфері економіки і торгівлі, імпорту і експорту товарів і послуг, транспорту та підприємництва.

Новим головою делегації ЄС в РМ стане словацький дипломат Петер Михалко, який приступить до виконання обов'язків з 1 вересня. Піркка Тапіолу, як повідомили в прес-службі Верховного представника у справах Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могеріні, призначений послом Євросоюзу в Таїланді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-