Посол США в ООН: Іран намагається

Посол США в ООН: Іран намагається "взяти світ в заручники"

Укрінформ
Посол США в ООН Ніккі Гейлі 15 серпня заявила, що Іран намагається "взяти світ у заручники", коли попереджає про можливість вийти з ядерної угоди 2015 року.

Про це пише Радіо Свобода.

Гейлі також вказала, що нові американські санкції щодо Тегерана не стосуються ядерної угоди, згідно із якою Штати та інші світові держави погодилися зняти більшість економічних санкцій проти Ірану. Тегеран має відповісти за "запуск ракет, підтримку тероризму, ігнорування прав людини та порушення резолюцій Ради безпеки ООН", наголосила посол США.

Читайте також: Україні варто ініціювати розслідування "ракетного скандалу" — Горбулін

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Роугані у виступі в парламенті країни 15 серпня заявив, що Тегеран "за лічені години" розірве угоду щодо ядерної програми, політика "санкцій та примусу" Вашингтона триватиме й надалі. Він додав, що адміністрація президента США Дональда Трампа продемонструвала світові, що «не є добрим партнером», погрожуючи розірвати угоду, укладену 2015 року.

Як повідомлялось, 13 серпня парламент Ірану ухвалив рішення про виділення 520 мільйонів доларів на розвиток ракетної програми та посилення Корпусу вартових Ісламської революції, що має стати відповіддю на санкції США.

У липні Сенат США розширив санкції щодо Ірану через його активні кроки у розвитку ракетної програми. З приходом Трампа на посаду президента Сполучених Штатів, який з 2015 року критикував ядерну угоду з Іраном, відносини двох країн значно погіршилися. Завдяки угоді, яку попередник Трампа - Барак Обама - розглядав як одне з ключових досягнень зовнішньої політики США, в Ірані було обмежено використання ядерних центрифуг в обмін на скасування міжнародних санкцій проти цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-