Екс-прем’єр Пакистану оскаржить свою відставку

Екс-прем’єр Пакистану оскаржить свою відставку

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф подав заяви до Верховного суду країни, в яких оскаржує свою відставку з посади через незадекларовані активи.

Як повідомив міністр довкілля Мушахідулла Хан, що є членом партії Шаріфа, три скарги подали адвокати екс-прем’єра, пише "Радіо Свобода".

67-річний Наваз Шаріф подав у відставку з посади голови уряду відразу по тому, як 28 липня рішення усунути його з цієї посади ухвалив Верховний суд Пакистану. За цим рішенням, він не матиме права обіймати державні і виборні посади протягом 10 років. Причиною стала причетність Наваза Шаріфа до звинувачень у корупції.

Шаріф перебуває під слідством з 2016 року після витоку так званих «панамських документів». Відповідно до цих документів, дочка Шаріфа і двоє його синів мають офшорні компанії, зареєстровані на Британських Віргінських островах. Наваз Шаріф заперечує будь-яку свою провину.

Читайте також: Колишній прем'єр Пакистану назвав свою відставку «образою виборців»

Через кілька днів після рішення про відставку Шаріфа новий кабінет міністрів очолив його близький соратник Шахід Хакан Аббасі. Більшість міністрів або зберегли свої посади з попереднього уряду, або є послідовниками Шаріфа.

1 серпня партія Наваза Шаріфа «Пакистанська мусульманська ліга - Наваз» використала свою більшість у Національній асамблеї, нижній палаті парламенту, для обрання головою уряду Аббасі.

Читайте також: У Пакистані обрали нового прем'єр-міністра

Минулого тижня Шаріф провів низку мітингів по всій країні, критикуючи рішення суду і намагаючись заручитися підтримкою людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-