ФРН: Торговельне протистояння між Китаєм і США може зашкодити економіці

ФРН: Торговельне протистояння між Китаєм і США може зашкодити економіці

Укрінформ
У разі виникнення серйозного торговельного протистояння між США і КНР постраждати можуть інші країни, в тому числі Німеччина.

Про це попередив керівник федерального об'єднання торгово-промислових палат ФРН (DIHK) Ерік Швайцер в інтерв'ю виданню Neue Osnabruecker Zeitung.

"Спір між двома найбільшими економіками світу мав би негативні наслідки також і для німецької економіки", - впевнений Швайцер.

Читайте також: Трамп підписав указ щодо розслідування проти КНР

Він звертає увагу на взаємні зобов'язання між США і ФРН, з одного боку, і ФРН і Китаєм - з іншого. З кожною з країн Берлін має товарооборот у розмірі близько 170 млрд євро. Сукупні 335 млрд становлять майже 15% обсягу всієї зовнішньої торгівлі Німеччини.

Глава ТПП наголосив, що всі мають грати за правилами СОТ. Це стосується і Америки, президент якої висунув гасло America First, і Китаю, який має забезпечити справедливі умови для конкуренції у себе в країні, заявив Швайцер. Він вважає за необхідне посилити СОТ з тим, щоб вона могла вирішувати такі спірні питання, інакше після торговельних воєн будуть одні лише постраждалі і не буде переможців.

Читайте також: Меркель застерігає від "словесної війни" навколо КНДР

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у понеділок розпорядився перевірити ситуацію з розкраданнями американської інтелектуальної власності з боку Китаю, пригрозивши посилити правила, покликані забезпечувати чесну торгівлю, і додавши, що "це тільки початок".

Міністерство комерції КНР відповіло, що "якщо США не братимуть до уваги факти, не поважатимуть норми багатосторонньої торгівлі і діятимуть на шкоду торговельним відносинам двох країн, Китай не спостерігатиме мовчки за цим і вживе необхідних заходів для забезпечення своїх законних прав і інтересів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-