Колумбія оголосила про завершення конфлікту з повстанцями FARC

Колумбія оголосила про завершення конфлікту з повстанцями FARC

Укрінформ
Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос у вівторок, 15 серпня, оголосив про завершення 50-річного конфлікту в країні з ліворадикальним повстанським угрупуванням "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC) та його остаточне роззброєння.

Про це повідомляє DW.

"Зі складанням зброї ... конфлікт справді завершено, і в житті нашого народу починається нова фаза", - заявив президент країни на офіційній церемонії у місті Фонсека на півночі країни, цитує агентство AFP.

Читайте також: Більшість колумбійських повстанців із угрупування FARC склали зброю – ООН

Представники Організації Об'єднаних Націй прийняли у повстанців останні два контейнери зброї і вибухівки. За даними видання El Tiempo, загалом представники FARC здали 8112 одиниць зброї та 1,3 мільйона патронів, було роззброєно близко 6,8 тисячі бійців.

Нагадаємо: у листопаді 2016 року між урядом Колумбії та FARC була укладена нова мирна угода, яка поклала край понад півстолітньому збройному протистоянню, під час якого загинуло більш ніж 220 тисяч людей. Згідно з угодою, окрім роззброєння повстанців, передбачається, зокрема, участь демобілізованих представників FARC у політичному житті країни, а також спільна боротьба проти наркоторгівлі.

Читайте також: Колумбія амністувала бойовиків FARC

Угода також гарантує повстанцям 10 місць у колумбійському парламенті до 2026 року та амністію для більшості бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-