У КНДР вирішили відкласти удар по Гуам

У КНДР вирішили відкласти удар по Гуам

Укрінформ
Пхеньян вирішив відкласти заплановані раніше пуски ракет по району американського острова Гуам, очікуючи реакції США.

Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин, повідомляє офіційне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA.

«Якщо янкі продовжуватимуть свої надзвичайно небезпечні і нерозсудливі дії на Корейському півострові та поблизу від нього, випробовуючи самостримування КНДР, Північна Корея ухвалить важливе рішення, про яке було оголошено раніше», - пише KCNA.

Читайте також: ООН може знову посилити санкції проти КНДР

За словами Кім Чен Ина, США мають першими продемонструвати своє бажання знизити градус напруги.

«США, які першими розмістили поблизу нас велику кількість ядерної зброї, мають спершу ухвалити правильне рішення та своїми діями продемонструвати бажання зменшити напругу на корейському півострові та уникнути небезпечного військового зіткнення», - сказав Кім Чен Ин.

Читайте також: США підтвердили готовність застосувати силу проти КНДР для захисту союзників

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Штати підготували військову відповідь Північній Кореї у випадку, якщо Пхеньян вдасться до нерозсудливих дій.

Раніше міністр оборони США Джеймс Меттіс прокоментував погрози з боку Північної Кореї щодо ракетної атаки на американський острів Гуам, заявивши, що потенційний ядерний інцидент "був би катастрофічним".

Напередодні КНДР повторила погрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-