ООН може знову посилити санкції проти КНДР

ООН може знову посилити санкції проти КНДР

Укрінформ
Рада Безпеки ООН незабаром може знову посилити санкції проти КНДР за незмінні спроби розробити ефективну ядерну зброю.

Про це Reuters розповів поінформований дипломат.

«На жаль, незабаром може бути ще одна резолюція. Ми можемо розділити $2 млрд доходів, який Пхеньян отримує від експорту, на різні сектори і відсікти ще третину, заборонивши текстиль абощо», - розповів співрозмовник агентства.

Читайте також: США підтвердили готовність застосувати силу проти КНДР для захисту союзників

Reuters пояснює, що текстильна промисловість була другою за дохідністю експортною галуззю КНДР після торгівлі вугіллям та іншими ресурсами. Близько 80% усього експортного текстилю Північна Корея продає Китаю.

Інші потенційні обмежувальні заходи проти КНДР можуть включати: відмову в обслуговуванні державних авіаліній Air Koryo, припинення поставок нафти для уряду та армії, заборону на вихід у відкрите море для північнокорейських суден, оголошення керівників КНДР персонами нон грата й замороження їх активів.

Читайте також: "Південмаш" заперечує зв'язок з північнокорейськими ракетними програмами

Нагадаємо: на початку серпня члени Ради Безпеки ООН схвалили резолюцію, що передбачає запровадження додаткових санкцій проти КНДР. Нею передбачається ембарго на постачання з КНДР вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також запроваджується заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників у країнах-учасницях ООН, створення нових і розширення вже діючих спільних підприємств з КНДР.

Рада Безпеки ООН вже шість разів застосовувала санкції, які так і не змогли зупинити прагнення Північної Кореї розвивати і створювати ядерну зброю.

Ініціатором запровадження нових санкцій проти КНДР стали США у відповідь на два недавні запуски Пхеньяном міжконтинентальних балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-