Канада хоче підвищити вимоги до захисту навколишнього середовища у НАФТА

Канада хоче підвищити вимоги до захисту навколишнього середовища у НАФТА

Укрінформ
Канада наполягатиме на покращенні екологічних стандартів під час перегляду умов Північноамериканської зони вільної торгівлі.

Про це розповіла міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Посилення позицій угоди, що стосуються навколишнього середовища, - буде метою Канади у цих перемовинах. Ми були раді домогтися цього у Всеосяжній торговельній та економічній угоді із ЄС, і бачимо питання екології частиною прогресивного торговельного порядку денного Канади», - сказала Фріланд.

Читайте також: Канада підтримує США у протистоянні із КНДР – Фріланд

Вона наголосила, що світ дуже змінився із часу набуття НАФТА чинності 23 роки тому.

«Наші стандарти захисту навколишнього середовища значно вищі, ніж були, коли вдалося вперше домовитися про запуск вільної торгівлі, тож нині ми маємо можливість підвищити їх і в тексті», - зазначила міністр.

Читайте також: Торгівля з Канадою має "підскочити" мінімум удвічі - український дипломат

За її словами, присвячений навколишньому середовищу розділ у оновленому тексті НАФТА дозволить зробити угоду більш справедливою для країн-учасниць.

«Високі стандарти захисту навколишнього середовища є одним зі способів захисту канадських працівників від несправедливих страждань через високі екологічні стандарти, які канадське суспільство справедливо вимагає», - підсумувала Фріланд.

Читайте також: Канада звела на кордоні зі США містечко для біженців з “високим комфортом”

Нагадаємо: цього тижня представники Канади, США та Мексики розпочнуть перший раунд перемовин стосовно внесення змін до Північноатлантичної угоди про вільну торгівлю, створену у 1994 році. НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП.

Додамо також, що Канада є активним прибічником Паризької кліматичної угоди, у той час, як США офіційно вийшли із цієї угоди, назвавши її несправедливою. Таким чином Вашингтон відмовився виконувати вимоги зі зменшення викидів парникових газів в атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-