Габріель вважає, що

Габріель вважає, що "безвідповідальні заяви" Трампа провокують КНДР

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель звинуватив президента США Дональда Трампа у безвідповідальності через його заяви щодо Північної Кореї.

Про це він сказав в інтерв'ю німецьким ЗМІ, повідомляє DW.

Габріель зазначив, що поведінка американського президента провокує ескалацію конфлікту з лідером КНДР Кім Чен Ином. "Я відверто визнаю: ця безвідповідальність приголомшує", - сказав Габріель. Він також звернувся до США та Південної Кореї із закликом робити "якомога менше провокацій".

Габріель також закликав Росію та Китай більш активно взяти участь у пошуку рішень цього конфлікту. "Повинен настати час дипломатії. У зв'язку з цим ми закликаємо Пекін і Москву використати свій вплив на Північну Корею з тим, щоб зупинити спіраль, яка веде до військової конфронтації", - зазначив він.

Читайте також: Влада КНДР заявила про 3.5 мільйона добровольців для війни з США

Як повідомлялося, ситуація навколо Північної Кореї загострилася останнім часом. З початку року попри застереження з боку ООН КНДР неодноразово проводила ракетні випробування. 5 серпня Рада безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Пхеньяна, які можуть обійтися Північній Кореї майже в мільярд доларів США.

Після останніх випробувань балістичних ракет КНДР президент США Дональд Трамп пригрозив країні "вогнем і люттю". У відповідь на це КНДР заявила про готовність запустити ракету по американському острову Гуам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-